Uw woning verhuren

Bij het verhuren van een onroerend goed komt er heel wat kijken. Hieronder vindt u een concreet en helder stappenplan indien u met Cplus wenst te verhuren.

Wenst u uw woning te verhuren?

 1. Marktconforme waardebepaling

  Een juiste prijs betekent meestal een vlotte verhuur. Dankzij onze jarenlange ervaring en feeling met de huurmarkt, kunnen wij een juiste prijs bepalen om zo een vlotte verhuur te bekomen.

 2. Samenstelling verhuurdossier

  De inhoud van een correct verhuurdossier is essentieel. Wij zorgen voor alle administratieve formaliteiten zoals een beschrijving van uw eigendom, EPC-attest, grondplannen, gegevens syndicus, professionele foto’s voor publiciteit…

 3. Opvallende publiciteit

  Via een uitgekiende publiciteitsstrategie maken wij de tehuurstelling bekend bij het publiek: eigen website, verhuurbord, verschillende mediakanalen (immoweb, zimmo, logic-immo…), mailings… Door veel aandacht te besteden aan mooie foto’s en een volledige beschrijving wordt uw investering duidelijk in de picture gezet.

 4. Bezichtigingen

  Al onze bezoeken worden flexibel ingepland, ook buiten de kantooruren. Zo verhogen we de kans om een goede huurder te vinden.

 5. Selectie van kandidaat-huurders

  Wij zorgen voor een grondige screening van de kandidaat-huurders. We controleren de solvabiliteit van kandidaten aan de hand van loonfiches en vragen mogelijke referenties op.

 6. Opmaak huurovereenkomst en registratie

  Wij maken de huurovereenkomst op, zorgen voor de ondertekening en laten deze registreren. Bij de opmaak wordt rekening gehouden met de laatste nieuwe wetgeving, want deze durft regelmatig eens te wijzigen.

 7. Huurwaarborg

  Wij staan in voor de inning en plaatsing van de huurwaarborg.

 8. Plaatsbeschrijving

  Om op het einde van de huurovereenkomst discussies over de schade van het pand te vermijden zorgen wij voor een uitgebreide plaatsbeschrijving. Deze wordt door een volstrekt onafhankelijke derde uitgevoerd.

 9. Sleuteloverdracht en opname meters

  Indien het dossier niet volledig in orde is, wordt de sleutel niet overgedragen aan de huurder. Zo dient het contract ondertekend te zijn, de eerste maand betaald, de huurwaarborg voldaan en de brandverzekering afgesloten vanaf de intreding van het onroerend goed.

  Wij zorgen voor de opname van de meters van gas, elektriciteit en water op het ogenblik van de sleuteloverdracht.

 10. Advies na verhuur

  Ook na de verhuur blijven wij beschikbaar voor vragen en (juridisch) advies rond jouw vastgoed.

 11. Verhuren zonder zorgen: rentmeesterschap

  Indien gewenst kan u ook kiezen voor het beheer van uw vastgoed. Als rentmeester verhuren wij niet alleen uw woning maar zorgen wij ook tijdens de verhuurperiode voor het volledige beheer van uw vastgoed (administratief, technisch en financieel). Zo kan u maximaal zorgeloos genieten van uw opbrengst.